SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum

OM kód: 203055/05 | 3900 Szerencs, Ondi út 8.

Intézmény logo

Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Projektek

Széchenyi 2020 projektek

Határtalanul

Iskolánk 2013 óta vesz részt a „Határtalanul” pályázati programban. Ezáltal lehetőségünk nyílt arra, hogy középiskolás tanulóink akár ötnapos határon túli kiránduláson vegyenek részt és magyarlakta területeket ismerjenek meg. A határon túli magyar iskolákkal, tanulókkal, pedagógusokkal és intézményvezetőkkel való kapcsolatot nagyon fontosnak tartjuk diákjaink hazaszeretetének fejlesztése, valamint a határon túl élő magyarok életkörülményeinek, magyar nyelven történő tanulási lehetőségeiknek megismerése szempontjából.
Bővebben a projektről
A Határtalanul Program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul a nemzeti összetartozás operatív programja.
Bővebben a projektről
Célja: - Diagnosztikus mérés: előismeretek feltárása - A tanulók számára vonzóvá tenni az iskolát - Az általános iskolából a középiskolába való átmenet nehézségeinek csökkentése - Szerencs városának, az iskola környezetének, az oktatóknak, a tanműhelyeknek a megismertetése a diákokkal
Bővebben a projektről
UTR-22-USZ “Út a szakmához” A pályázat célja a szakképző intézményi, szakiskolai, készségfejlesztő iskolai tanulók sikeres tanulmányainak elősegítése, tanulási nehézségeinek leküzdése
Bővebben a projektről
UTR-22-UE „Út az érettségihez” A pályázat célja a részt vevő gimnáziumban, technikumban és szakgimnáziumban tanulók sikeres tanulmányainak elősegítése, tanulási nehézségeinek leküzdése, sikeres érettségi vizsga megszerzése.
Bővebben a projektről
Kiknek szól az Erasmus+ program? A program hallgatók, gyakornokok, önkéntesek, fiatalok, tanulók, felnőtt tanulók, tanárok, pedagógusok, egyetemi oktatók, trénerek, ifjúsági munkások, oktatási, képzési vagy ifjúsági területen működő szervezetek munkatársai számára nyújt részvételi lehetőséget. A pályázatokat intézmények, szervezetek nyújthatják be, az egyéni részvétel ezeken keresztül valósulhat meg. 2021-től a program nyújtotta lehetőségek elérhetővé válnak a hátrányos helyzetűek és a kisebb kapacitással rendelkező szervezetek számára is.
Bővebben a projektről
A szakmai ismeretek széleskörű, nemzetközi szintű elsajátítása érdekében 2019-ben pályáztunk először az ERASMUS+ külföldi szakmai mobilitás programban való részvételre. Sikeres pályázatunk keretében 12 fő fodrász tanuló utazott ki Olaszországba, Faenza városába, három hetes gyakorlatra.
Bővebben a projektről

Partnereink

 • Magyarország Kormánya
 • Határtalanul
 • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 • Boldog Iskola
SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum


  • Intézmény logo
  • Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola

   3900 Szerencs, Ondi út 8.

  • Telefon: +36/47-361-458

   E-mail: muszaki@szerencsiszc.hu

   OM azonosító: 203055/05


  2023Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola