SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum

OM kód: 203055/05 | 3900 Szerencs, Ondi út 8.

Intézmény logo

Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Projektek

Széchenyi 2020 projektek

Határtalanul

Iskolánk 2013 óta vesz részt a „Határtalanul” pályázati programban. Ezáltal lehetőségünk nyílt arra, hogy középiskolás tanulóink akár ötnapos határon túli kiránduláson vegyenek részt és magyarlakta területeket ismerjenek meg. A határon túli magyar iskolákkal, tanulókkal, pedagógusokkal és intézményvezetőkkel való kapcsolatot nagyon fontosnak tartjuk diákjaink hazaszeretetének fejlesztése, valamint a határon túl élő magyarok életkörülményeinek, magyar nyelven történő tanulási lehetőségeiknek megismerése szempontjából.
Bővebben a projektről
A Határtalanul Program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul a nemzeti összetartozás operatív programja.
Bővebben a projektről
Célja: - Diagnosztikus mérés: előismeretek feltárása - A tanulók számára vonzóvá tenni az iskolát - Az általános iskolából a középiskolába való átmenet nehézségeinek csökkentése - Szerencs városának, az iskola környezetének, az oktatóknak, a tanműhelyeknek a megismertetése a diákokkal
Bővebben a projektről
UTR-22-USZ “Út a szakmához” A pályázat célja a szakképző intézményi, szakiskolai, készségfejlesztő iskolai tanulók sikeres tanulmányainak elősegítése, tanulási nehézségeinek leküzdése
Bővebben a projektről
UTR-22-UE „Út az érettségihez” A pályázat célja a részt vevő gimnáziumban, technikumban és szakgimnáziumban tanulók sikeres tanulmányainak elősegítése, tanulási nehézségeinek leküzdése, sikeres érettségi vizsga megszerzése.
Bővebben a projektről
Kiknek szól az Erasmus+ program? A program hallgatók, gyakornokok, önkéntesek, fiatalok, tanulók, felnőtt tanulók, tanárok, pedagógusok, egyetemi oktatók, trénerek, ifjúsági munkások, oktatási, képzési vagy ifjúsági területen működő szervezetek munkatársai számára nyújt részvételi lehetőséget. A pályázatokat intézmények, szervezetek nyújthatják be, az egyéni részvétel ezeken keresztül valósulhat meg. 2021-től a program nyújtotta lehetőségek elérhetővé válnak a hátrányos helyzetűek és a kisebb kapacitással rendelkező szervezetek számára is.
Bővebben a projektről
A szakmai ismeretek széleskörű, nemzetközi szintű elsajátítása érdekében 2019-ben pályáztunk először az ERASMUS+ külföldi szakmai mobilitás programban való részvételre. Sikeres pályázatunk keretében 12 fő fodrász tanuló utazott ki Olaszországba, Faenza városába, három hetes gyakorlatra.
Bővebben a projektről

Partnereink

SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum


Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola

3900 Szerencs, Ondi út 8.

Telefon: +36/47-361-458

E-mail: muszaki@szerencsiszc.hu

OM azonosító: 203055/05


2024Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola