SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum

OM kód: 203055/05 | 3900 Szerencs, Ondi út 8.

Intézmény logo

Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2022. máj. 17.


Piriczné Sima Judit

    A Műszakis diákok erdélyi látogatása

    A Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola 21 diákja és kísérő tanárai 5 napot töltöttek május elején Erdélyben, Szentegyházán és környékén.

    A Műszakis diákok erdélyi látogatása

    A Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola 21 diákja és kísérő tanárai 5 napot töltöttek május elején Erdélyben, Szentegyházán és környékén. A diákok a Határtalanul! pályázat keretében működnek együtt az ottani Gábor Áron Líceummal. Az idei utazás közös projektje egy emlékkereszt állítása volt a Nyerges-tetőn. A megemlékezés egyik célja az 1848-49-es szabadságharc nyerges-tetői ütközetében elhunyt székely hősök előtti tisztelgés volt, a másik cél pedig az iskolák közötti, immár 6 éves kapcsolat megerősítése. A csoport csodálatos helyeken járt: ellátogattak „kincses Kolozsvárra”, a Szent-Anna tóhoz és környékére, valamint a Parajdi Sóbányába is. A diákok emlékszalagot kötöttek fel Orbán Balázs és Tamási Áron sírjánál. A legnagyobb élmény a 40 éves Szentegyházi Gyermekfilharmónia, ismertebb nevén a „Fili” jubileumi koncertje volt, melynek repertoárjában román, magyar, török és német dalok szerepeltek.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Erasmus+ a Műszakiban

    Erasmus+ a Műszakiban

    A hétfői tájékoztató után kedden reggel a tanulók elkezdték a munkát: a központifűtés-szerelők, Márk, Alex és Rajmund a Horváth Service cégnél, a divatszabók közül Zsuzsa Szántó Imolánál, Katika és Jázmin a Simaprintex, Kornélia és Szimonetta a Harnicia Varrodában dolgozik. Nátán és Cunera villanyszerelő tanulók Papp Ernő; Dávid, Laci Hegedűs Levente vállalkozóknál, Sotkó Gergő, Tóth Gergő és Dávid az ELCO villamosipari cégnél töltik szakmai gyakorlatukat. Pénteken a kísérők is meglátogatták a cégeket, betekinthettek a tanulók tevékenységébe.

    2024. okt. 19.


    Piriczné Sima Judit

    Word of Beauty 2024 Országjáró Szépségturné

    Word of Beauty 2024 Országjáró Szépségturné

    Iskolánk kozmetikus tanulói október 14-én, hétfőn termékbemutatón vettek részt a Miskolc-Tapolcai Calimbra- Wellnes Hotelben. A Solanie cég már nem volt ismeretlen tanulóink számára, hiszen a cég termékeivel dolgoznak nap, mint nap az iskolai gyakorlatok során. Ezen a szakmai napon új sminktechnikai eljárásokat mutatott be számukra az ALVEOLA sminkmestere, majd Juhász Klára kozmetikus mestertől a kollagénszálas ráncfeltöltés ismerhették meg, a D-s szempillaépítésben Kovács Nelli pedig az új trendet az UV fényes pillaépítést képviselte. A bemutató jó hangulatban telt, tanulóink elméleti tudással és gyakorlati tippekkel egyaránt gazdagodtak! Köszönjük az Alveolának és a Solanienek ez a tartalmas szakmai programot!

    2024. okt. 17.


    Nagyné Sztankovics Nikolett

    Erasmus + 2024 április

    Erasmus + 2024 április

    SZSZC Műszaki Erasmus + tanulói mobilitás program 2024 április

    2024. okt. 16.


    Nagyné Sztankovics Nikolett


    Partnereink

    SZC logo

    Szerencsi Szakképzési Centrum


    Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola

    3900 Szerencs, Ondi út 8.

    Telefon: +36/47-361-458

    E-mail: muszaki@szerencsiszc.hu

    OM azonosító: 203055/05


    2024Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola