Hírek

Rendhagyó irodalomóra a Szerencsi Szakképzőben

Csider Andor igazgató úr meghívására 2021. november 16-án rendhagyó irodalomórát tartott iskolánkban Bodnár Edit és Gaál Ernő, a Hegyaljai Alkotók Társulásának tagjai. Vendégeink saját és magyar költők műveiből adtak ízelítőt, előadásukat megzenésített versek bemutatásával színesítették. Bodnár Edit bevezetőjében kiemelte, hogy a versek az önkifejezésnek, érzelmeink és gondolataink kimondásának és kiírásának eszközei. Érettségire készülő tanulóink érdeklődéssel hallgatták, hogy szűkebb környezetükben is pezseg az irodalmi élet, az elhangzott művek elgondolkodtatták és megnevettették őket. Köszönjük, hogy új élményekkel gazdagodhattak tanulóink.

2021.11.29.

Szakmai bemutatón diákjaink!

A Solanie cég szakmai bemutatóján vehettek részt november 11-én a kozmetikus szakmát tanuló diákjaink. Elsőként Dani Richárd szakmai divízióvezető tartott előadást a 28 éves múltra visszatekintő Alveola Cég működéséről, amely többek között a Solanie termékek gyártásával is foglalkozik. A Solanie cég modern, újgenerációs készítményeket fejleszt a legfrissebb piackutatások alapján.

Ezután következett Tamás Eszter és az általa tartott termékismertető és bemutató. Diákjaink több mint 13 Solanie termékcsaláddal ismerkedtek meg és különféle professzionális készítményt is kipróbálhattak, ami azért is fontos mert végzős tanulóink kivétel nélkül ezzel a termékcsaláddal fognak vizsgázni.

A bemutató végén az érdeklődő, közreműködő diákjainkat ajándékcsomaggal jutalmazták.

2021.11.17.

Nyílt napot tartottunk!

Nyílt napot szervezett a SZSZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola 2021. november 10-én az érdeklődő nyolcadik osztályos diákok, szüleik és hozzátartozóik számára.

A megjelenteket Csider Andor igazgató úr köszöntötte, aki ismertette intézményünk képzési kínálatát, és a szakmáinkban rejlő lehetőségeket. Látogatóink ezt követően az egyes szakmák tanműhelyeit tekintették meg. Hatalmas érdeklődés mutatkozott a Kozmetikus, a Fodrász és az Édességkészítő szakmák iránt. Oktatóink nemcsak a szakképzési, hanem a technikumi képzés lehetőségeit és jövőjét is bemutatták az érdeklődőknek.

2021.11.15.

Nyílt nap 2021.11.10.
Nílt nap az iskolánkban 2021.11.10.

2021.11.05.

Felvételi tájékoztató 2021

2021.10.26.

Szalagot tűztek a technikumban!

Az SZSZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola végzőseinek 2021. október 22-én rendezték meg a hagyományos szalagavató ünnepséget, szülők és oktatók jelenlétében. Az esemény helyszíne a Kulcsár Anita Sportcsarnok volt.

Ebben a tanévben 6 osztály vonult fel, hogy osztályfőnökük feltűzze ruhájukra az emlékezés szalagját, mely jelzi az egymáshoz való tartozást is. A végzősök dalokkal, szavalatokkal készültek erre az estére.

Az eseményen részt vett Bukta Márta, a Szerencsi SZC főigazgatója, és Majkutné Csermely Lujza főigazgató-helyettes. Csider Andor, az iskola igazgatója ünnepi beszédében kiemelte, hogy a szalag viselése méltóságot ad, és az összetartozást erősíti. A szalagon lévő két évszám azt az időt is jelöli, mely a tanulóké az intézmény immár 50 éves történetében. A műsort vidám tánccal zárták a végzős diákok.

2021.10.23.

Tisztelet a hősöknek!

2021. október 22-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére iskolánk 10/B osztályos tanulói ünnepi műsort adtak az ifj. Tatay Zoltán Sporttelepen.

Elsőként Csider Andor igazgató úr emlékezett ünnepi beszédében a hősökre, majd a tanulók a szabadságharc áldozataira való emlékezés során szavalatokkal és dalokkal elevenítették fel a budapesti tömegtüntetést. Műsorukban megelevenedtek a véres események, a fegyveres felkelés.

Megemlékeztek ifj. Tatay Zoltánról is – 1956 hőséről – a sporttelep névadójáról, aki 1956. október 24-én egy súlyosan sebesült honfitársa ellátása közben halálos lövést kapott. A műsort követően az emlékezés virágai, a mécsesek elhelyezésre kerültek.

A műsort összeállította Szegedi László.

2021.10.23.

Aradi Vértanúk Emléknapja - október 6.
okt6

2021.10.06.

Fodrász tanulók Görögországban

A Szerencsi Szakképzési Centrum Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola fodrász tanulói a 2021/2022-es tanévben Erasmus+ külföldi mobilitás programon vesznek részt három héten keresztül, szeptember 19-től. A gyakorlat Görögországban, Leptokaria városában zajlik. A szakmai gyakorlatukat a diákok helyi fodrászüzletekben töltik, ahol az alapoktól a bonyolultabb technikákon át megtanulhatják a fodrász szakma fortélyait. A munka mellett, hétvégén kulturális programok keretében ismerkedhetnek meg tanulóink a helyi sajátosságokkal. Diákjaink a szabad idejüket is hasznosan töltik, hiszen görög nyelvet, görög művészetet, építészetet, festészetet, mitológiát tanulnak a helyi magyar idegenvezetők segítségével.

Erasmus 2021 - Görögország
Erasmus 2021 - Görögország

2021.10.01.

Kiemelkedő eredmény súlyemelésben

Szeptember 18-án rendezték meg a XIV. Juhász Sándor Súlyemelő Emlékversenyt Biharnagybajomban. A kiemelt kategóriába sorolt emlékversenyen az Abaújszántói Városi Sportegyesület színeiben részt vett iskolánk, az SZSZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola diákja Erdősi Dávid is. Dávid a 67 kg-os súlycsoportban 168 kg-ot (minősítési szintet) teljesített és a II. helyen végzett. Büszkék vagyunk diákunkra, akinek ezúton is gratulálunk a szép teljesítményhez!

2021.09.21.

Jelentkezés őszi érettségire

2021.08.23.

A 2021/22-es tanévkezdés fontosabb időpontjai
 • 2021. augusztus 24. Javítóvizsgára felkészítés
 • 2021. augusztus 25. 800 Javítóvizsga
 • 2021. augusztus 26. 800 Ágazati javítóvizsga
 • 2021. szeptember 1. Első tanítási nap

2021.08.23.

12 év feletti tanulók védőoltása

Az a szülő, aki az iskolakezdésig szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben azt az internetes regisztrációval (www.vakcinainfo.gov.hu), majd az internetes időpontfoglalón (www.eeszt.gov.hu) keresztül teheti.

Emellett az iskolákban is lehetővé tesszük az oltást, ha az internes regisztráció és időpontfoglalás bármilyen oknál fogva akadályba ütközik.

Két alkalommal biztosítjuk az oltás felvételének lehetőségét az iskolákban:

 • augusztus 30-31. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban,
 • szeptember 2-3. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban.

Az oltás Pfizer-vakcinával történik.

Az iskolai oltásra a 12 év feletti (még oltatlan) diák jogosult.

Kérjük, hogy amennyiben az Ön gyermeke még nem kapott oltást, és azt szeretné, hogy azt az iskolában kapja meg, akkor ezt az igényét az jelentkezési lap (mely egyben regisztrációs lapként is szolgál) kitöltésével 2021. augusztus 25-ig jelezze vissza a muszaki@szerencsiszc.hu e-mail címre. >>>

2021.08.23.

Iskolai pályázat

2021.07.04.

Felvételi lehetőségek - 2021

A Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola felvételt hírdet a 2021/2022-es tanévre.

Technikusi képzéseire érettségizettek számára.

Választható szakmák nappali tagozaton:

 • Informatikai rendszerüzemeltető
 • Fodrász
 • Kozmetikus

Ösztöndíj: 10000 Ft – 50000 Ft

Szakképző iskolai képzéseire – 2 éves másodszakma esetén

Választható esti tagozat – 25 év alatt nappali tagozat is:

 • Divatszabó
 • Villanyszerelő
 • Hegesztő
 • Kőműves

Érettségire felkészítő – 2 éves

Szakmai bizonyítvánnyal rendelkezők számára.

Jelentkezés az iskola portáján!

2021.07.04.

Édesipari ágazati alapvizsga

Az ágazati alapoktatás 2020. szeptember 1-jétől kapott nagy jelentőséget a szakképzés új rendszerében. Az adott ágazathoz tartozó szakmák tekintetében a szakképző iskolában az első tanévben a tanulók széles körű ágazati alapismeretekre tesznek szert, amelyet a tanév végén ágazati alapvizsga zár le. A SZSZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola 1/9/2 osztály tanulói 2021. 06. 25-én tettek élelmiszeripari ágazati alapvizsgát. A képzési és kimeneti követelményeknek megfelelően a vizsga két részből állt: 60 perces írásbeli, mely felöleli az élelmiszeripari alapismereteket valamint 180 perces gyakorlati vizsga élelmiszeripari ágazati alapgyakorlat témakörben. A vizsga átlaga 4,7 lett, Patakiné Bucska Emese elnök asszony megdicsérte a tanulókat precíz munkájukért valamint kreativitásukért.

2021.06.26.

Szakma Sztár Fesztivál - 2021

Szakmai versenyen vettek részt Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum tanulói.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (a továbbiakban: MKIK) közösen hirdette meg az MKIK-nak gondozásra átadott szakképesítésekben a nappali tagozaton végzős tanulók számára a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. A versenyre, mint minden évben, idén is nevezett tanulókat a Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola.
A szakmai megmérettetés fő célkitűzése a magyar szakképzés színvonalának további emelése, a szakképzés eredményeinek széles körű bemutatása. A végzős tanulók és iskoláik szakmai megfeleltetése a gazdaság igényeinek és elvárásainak. Ezen kívül cél még a szakképzésben részt vevő tehetséges tanulók számára a megmérettetés és a kiemelkedő eredmények elérési lehetőségének biztosítása. Továbbá a „fizikai, közlekedési, informatikai és távközlési szakképesítések” társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, a szakmunkás pályamodell bemutatása, népszerűsítése révén, a pályaválasztás és a pályaorientáció erősítése által. Valamint életszerű, gyakorlatorientált feladatokkal mérni a versenyzők tudását.
A 14/A osztályból Kovács Petra, fodrász tanuló sikeresen teljesítette az írásbeli elődöntő feladatait. Felkészítő oktatója Kissné Gulyás Borbála volt.
Novák Konrád, Matyisák Attila, Lucskai Péter és Bányai Csaba 11/2 villanyszerelő tanulók is teljesítették az írásbeli elődöntő feladatait. Felkészítőjük Fodor István oktató volt.
Nagy Bence, 11/2 asztalos tanuló sikeresen teljesítette az írásbeli elődöntő feladatait. Felkészítője Sípos Alfréd tanár úr volt.
Tanulóink a sikeres eredmények után mentesültek a szakmai vizsga írásbeli feladata alól.
Gratulálunk mindenkinek!

2021.06.17.

Rendkívüli felvételi eljárás
2021/2022

Technikum (5 év)

Szakma Meghírdetett férőhely

Informatika és távközlés

10

Specializált gép- és járműgyártás

4

Szakképző iskola (3 év)

Szakma Meghírdetett férőhely
Divatszabó

13

Édességkészítő

7

Villanyszerelő

10

Hegesztő

4

Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő

7

Asztalos

9

Kőműves

10

2021.04.29.

Igazgatói pályázati felhívás

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 46. § (3) – (4) bekezdése alapján

pályázatot hirdet a

Szerencsi Szakképzési Centrum Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola

igazgató (intézményvezető)

beosztásának ellátására.

2021.03.22.

Ideiglenes felvételi tájékoztató

2021.03.09.

Laptopok adományozása

A HTTP Alapítvány és a Cisco Systems Magyarország Kft. a Szerencsi Szakképzési Centrummal laptopokat adományozott rászorult gyermekek részére. A vendégeket Bukta Márta a Szerencsi SZC főigazgatója köszöntötte, majd a tanulók verses videó összeállítását tekinthettük meg.

Ünnepi beszédet mondott dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke és Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója. Ezt követően a Tokaji Ferenc és a Kossuth Lajos Gimnázium tanulóinak előadását tekinthettük meg. Az énekkel és verssel színesített előadás után ünnepi beszédet mondott Sisák Zoltán, a HTTP Alapítvány kuratórium elnöke és Gurbán Papp Mária a Nyiregyházi SZC főigazgató asszonya. A laptopokat Rubi Zsoltné kancellár asszony és Sisák Zoltán adta át a jelen lévő encsi iskola diákjainak, és ezzel párhuzamosan az online kapcsolt iskolák tanulói is megkapták az intézmények vezetőitől.

Végül az esemény zárásaként minden iskola egy-egy diákja ünnepélyesen megköszönte a megkapott számítógépeket.

Iskolánkból laptopot kapott:

 • Mitró Veronika 12/B
 • Nagy Márk 12/B
 • Balogh Dzsenifer 11/A
 • Horváth Dorina 10/A
 • Tóth János 10/B

2020.12.17.

Szóbeli érettségi járványügyi intézkedései

Az érettségi szóbeli vizsgaszervezés során, az egészségügyi hatóságok állásfoglalásai alapján javasolt, alkalmazandó biztonsági intézkedések ITT olvashatóak.

2020.11.10.

Felvételi tájékoztató – tanulmányi lehetőségek

Technikum

Kód Ágazat Szakma
521
szépészet
fodrász, kozmetikus technikus
522
informatika és távközlés
informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus
523
specializált gép- és járműgyártás
gépjármű mechatronikai technikus
5 év – érettségi + szakma

Szakképző iskola

Kód Ágazat Szakma
531
könnyűipar
divatszabó
532
élelmiszeripar
édességkészítő
533
villamosipar és elektronika
villanyszerelő
534
gépészet
hegesztő
535
épületgépészet
központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő
536
faipar
asztalos
537
építőipar
kőműves
3 év – szakma

2020.11.05.

Pályázati felhívás

A Nyíregyházi Szakképzési Centrummal (továbbiakban: NYSZC), illetve annak iskoláival, a Szerencsi Szakképzési Centrummal, (továbbiakban:SZSZC), illetve annak iskoláival, valamint a Nógrád Megyei Szakképzési Centrummal, (továbbiakban:SSZC), illetve annak iskoláival, – a továbbiakban Centrumok és Iskolák – tanulói jogviszonyban álló, hátrányos helyzetű gyermekek beintegrálása a digitális oktatásba.

A pályázat tárgya

Laptopok adományozása a győztes pályázók részére. Bővebb információ …

 

2020.11.01.